Kurv 0

Er din computer blevet langsom og ustabil?

Få din computer tilbage i topform!

En computer bliver langsommere med tiden. Det kan ikke undgås. Efterhånden som du installerer programmer, gemmer dokumenter og henter filer, får den mere at arbejde med, og det gør, at det hele tager lidt længere tid. Ved at rydde op og optimere, er det dog muligt at vinde de tabte kræfter tilbage.

 

1. Ryd op

Simpel oprydning er det første, du bør kaste dig over. Den sag kan computeren langt henad vejen selv klare. Du skal blot gå ind i Stifinder og højreklikke på dit systemdrev (typisk drev C) og dernæst vælge ”Diskoprydning”. Så får du en oversigt over, hvor meget plads, der kan frigøres, fordelt på forskellige kategorier, med mulighed for at markere de dele af indholdet, du gerne vil have slettet. Det meste af det kan snildt undværes, eksempelvis ”midlertidige internetfiler, ”affaldskurv” med mere.

 

2. Optimér dine drev

Oprydningen kan i sig selv være med til at styrke computeren, men det anbefales at supplere med en optimering af dine drev. Her skal du blot klikke over på fanebladet ”Funktioner” og vælge ”Optimer”. Så kan du analysere og optimere dine drev. Hvis du vil slippe for at gøre dette i tide og utide, så kan du også indstille computeren til selv at gøre det med jævne intervaller. Klik på ”Skift indstillinger”.

Vil du virkelig gå i dybden og give din computer en ordentlig hovedrengøring, så kan det anbefales at benytte et computer cleaner-program, som eksempelvis det gratis CCleaner. Her kan du gå meget mere i detaljer med rengøringen samt optimere computerens ydelse på forskellig vis. Programmet hentes her: https://www.ccleaner.com.

 

3. Nulstil computeren

Den sikreste løsning, hvis du vil vinde alle kræfterne tilbage, er at nulstille din computer. På den måde gendanner du pc’en, som den var, da du købte den. Du kan gøre dette uden at slette dine filer, men for at få det fulde udbytte, er du nødt til at formatere computeren. Det betyder, at filerne forsvinder, og derfor er du nødt til at tage en backup af computerens indhold, inden du går i gang.

Proceduren er dog nem. Gå ind i ”Indstillinger”, vælg ”Opdatering og sikkerhed”, dernæst ”Genoprettelse”. Under ”Nulstilling” klikker du så på ”Kom i gang”, og herefter føres du gennem processen. Det kan tage noget tid, men når gendannelsen er færdig, vil din computer være præcis, som du købte den.

 

Hvis ovenstående tricks ikke virkede kan du se vores udvalg af computere her.

Få hjælp til din PC

Guides til computere