Kurv 0

Skal jeg støvsuge eller tørre støv af først?

Ok, lad os være ærlige. Støvsugning og rengøring er heller ikke vores hobby. Det skal bare overstås så hurtigt og effektivt som muligt - læs videre, hjælpen er nær!

1. Vælg den bedste støvsuger til dit hjem

Det kan godt være, at din støvsuger har vundet priser i test, men passer den ikke til dit hjem og behov, nytter det ikke noget. Bor du i en lille lejlighed uden husdyr, behøver du næppe den kraftigste model. Har du et stort hjem, eller et sted hvor der måske er langt mellem stikkontakterne, så sørg for at se efter, om støvsugeren har en lang ledning og stor støvbeholder.

  • Poseløse støvsugere er gode til glatte gulve, men har du mange tæpper og/eller kæledyr, så vælg gerne en model med poser, da de som regel er kraftigere og bedre kan suge dyrehår op.
  • Se også på støvsugerens vægt, hvis du skal bære den meget rundt i hjemmet samt længden på støvsugerskaftet/røret.
  • Og er du høj, skal du sikre dig, at du ikke er nødt til at bukke dig fremover under støvsugningen.
  • Det er også værd at se på bredden på mundstykket, så du kan se, om det er for stort, hvis du har mangle møbler og forhindringer på gulvet.

2. Støv af efter støvsugningen

Rigtig mange støver hjemmets overflader af før støvsugning, da vi tænker, at støvet falder ned på gulvet. Det har dog vist sig, at selve støvsugningen rent faktisk hvirvler støv op, så er du ude efter den mest effektive rengøring, så sørg for at støvsuge, før du støver af.

3. Husk møblerne

Mange springer møblerne over under støvsugningen. Det er en dårlig idé, for der samler sig masser af støv og husstøvmider i sofaer, lænestole, tæpper mm. Det kan være sværere at se støvet - men det er der!

4. Skal du lufte ud før eller efter?

Det er en god idé at kombinere udluftning med støvsugning. Hvis du kan lave gennemtræk, mens du støvsuger, vil meget af det støv, støvsugeren hvirvler op, blive trukket med udenfor. Lad gerne vinduer/døre forblive åbne et øjeblik efter støvsugningen.

5. Rengør støvsugeren 

Hvis støvsugerposen er fyldt, filtret er stoppet eller der sidder snavs i støvsugerhovedet, får du ikke den optimale støvsugning. Husk at skifte pose tit; du kan ikke genbruge den. Du bør også skifte støvfilteret og rense støvsugerhovedet jævnligt.