Kurv 0

Skal jeg vælge buede TV?

4 tips: Den helt store nøgle ligger nemlig i, hvad du mest bruger dit kommende TV til og hvordan.

Tip 1: Den buede skærm er god til spil!

Også som spillecentrum egner det buede TV sig rigtig godt, fordi du sagtens kan sidde lige foran den og få fuldt udbytte af den buede skærm. Du bruger fladskærmen primært sammen med din spilkonsol og resultatet bliver en helt særlig gaming-oplevelse. 

Tip 2: Den buede skærm er god til hjemmebiografen!

En buet skærm er ideel, når man sidder lige foran den. Derfor egner den sig til din hjemmebiograf, hvor du mest vil bruge skærmen til film og serier og hvis I typisk ikke sidder flere end to personer foran skærmen.

Tip 3: For mange vil en større almindelig fladskærm være mere tilfredsstillende

Det buede TV er mindre god, når man sidder lidt skråt for fjernsynet, fx hvis man er flere i sofaen. En almindelig fladskærms styrke består i, at den er god til mange ting og leverer en fin oplevelse til flere seere.
Så bruger du din fladskærm til lidt af hvert, kan skærmstørrelsen være et mere oplagt et sted at opgradere. Forskellen er tydelig og kommer til udtryk i alle situationer. Husk blot at afstemme placeringen af din sofa eller lænestol, så afstanden til den større skærm er passende.

Tip 4: Overvej at opgradere til 8K i stedet

Skal dit TV imponere dig, og er du glad for film og serier, er det svært at komme uden om 8K. 8K er den højeste opløsning på markedet. Udvalget af 8K indhold er stigende, hvilket alt i alt gør 8K til et spændende tip til dig, der vil have en ekstraordinær wow-oplevelse bag skærmen.

Se hele udvalget af TV her.

Alle fordele ved det buede TV

Grundlæggende adskiller det buede TV sig fra sin traditionelle modpart ved ganske enkelt at bøje sig ind ad og dermed "omslutte" beskueren. I sig selv kan dette betragtes som en imponerende 'wow-effekt', hvor opmærksomheden skærpes for mere ro, stabilitet og i sidste ende indlevelse. Og vælger du din buede skærm med 8K, bliver oplevelsen forstærket yderligere. 

Dernæst ser den buede skærm i manges øjne større ud end en tilsvarende almindelig fladskærm, ligesom afstanden er ens til alle sider af displayet for den beskuer, der sidder lige midt for skærmen. Dette bevarer proportionerne i skærmbilledet og giver på den måde en bedre oplevelse. 

  • Wow-effekt: Beskueren er mere omsluttet af skærmen
  • Øget indlevelse - vælg 8K og forstærk oplevelsen yderligere
  • Ens afstand til alle sider giver bedre proportioner (for den der sidder midt for skærmen)
  • Mindre trættende for øjnene (for den der sidder midt for skærmen).

Alle ulemper ved det buede TV

Mange af fordelene ved et buet TV kommer klarest til udtryk, når man sidder lige foran skærmen. Den buede fladskærm er nemlig mindre god til de skæve betragtningsvinkler, når du sidder lidt skråt for fjernsynet. Det buede TV kan også forringe billedoplevelsen fx ved sport.

Det buede TV fylder også fysisk mere, da den naturligt kommer til at hænge mere ud end en almindelig fladskærm ville have gjort. 

Endelig må det ikke overses, at det buede TV tager et vist prishop i forhold til en sammenlignelig, traditionel fladskærm.

  • Mange fordele er klarest, hvis man sidder midt for skærmen
  • Mindre god til skæve betragtningsvinkler og sport
  • Fylder mere og hænger mere ud fra væggen
  • Noget dyrere end almindelige fladskærme.