Kurv 0

Elektriske save til ethvert gør-det-selv projekt

Der findes et væld af forskellige typer af elektriske save, som alle passer til forskellige typer af opgaver. Her kan du læse om de forskellige typer, så du kan finde den elektriske sav, som passer til dit projekt.

Stiksav

Stiksaven er en yderst anvendelig type af elektrisk sav. Den kan bruges til flere forskellige formål og materialer. Det vigtigste, når du anvender en stiksav, er, at du bruger en stiksavsklinge, som passer til det materiale, som du skal save i.

Stiksave fås med pendulfunktion og geringsfunktion. Pendulfunktionen giver hurtigere skærehastighed og geringsfunktionen hjælper dig til at skære mere præcist.

Bajonetsav

En bajonetsav bruges til grovere opgaver som foreksempel nedrivning. Det er derfor ikke den optimale type elektriske sav, hvis du skal lave præcisionsnit. Du kan du bruge bajonetsaven til mange forskellige materialer, men om den kan klare opgaven afhænger af klingen.

Rundsav

En rundsav bruges ofte til at dele større planker i mindre, eksempelvis til at bygge en terrasse. Med en rundsav kan du skære længere snit mere præcist.

En rundsav fås både som håndholdt og bordmonteret elektrisk sav. Nogle rundsave kan endda bruges til begge dele.

Når du skal vælge en rundsav, vær da opmærksom på om den skal have nogle specielle funktioner som støvudsugning, gering eller justerbar skæredybde.

Dyksav

En dyksav minder på mange måder om en rundsav, men en dyksav har ofte flere funktioner og bruges tit sammen med en skæreskinne. Dermed sikrer du et helt lige snit.

Kap/geringssav

Skal du skære helt præcise snit eller i smig, så er kap/geringssaven det rigtige valg for dig. Den er for eksempel oplagt til paneler. Kap/geringssaven er dog mere stationær end andre typer af save, da den er monteret på et stativ.

Se det store udvalg af elektriske save på wupti.com lige her.