Kurv 0

Vandskade - Hvad gør jeg?

Vandskade er som regel noget, der rammer lige pludseligt, og som man ikke nødvendigvis er herre over. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

En vandskade kan for eksempel ramme hvis:

  • En opvaskemaskine pludseligt er utæt, mens du er på arbejde
  • Et akvarie går i stykker
  • Et vandrør er utæt
  • En overbo ikke har slukket vandhanen
  • Et kraftigt regnvejr får vandstanden til at stige i en å.

Da det ofte er events, som du ikke kan kontrollere, forudse eller forebygge, er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre i tilfælde af, at det sker.

2 steps i tilfælde af vandskade

  1. Fjern vandet
  2. Affugt efter vandskaden

 

Fjern vandet

Det vigtigste ved vandskade er at få lokalisere og stoppet kilden til skaden. Hvis det er et utæt vandrør, skal røret lappes. Dernæst skal vandet fjernes, så skadens omfang bliver minimal.

Affugt efter vandskaden

Næsten skridt er af få affugtet efter vandet. Det er ikke sikkert, at gulve og vægge kan tørre helt af sig selv, da fugten kan have svært ved at komme væk, fordi luftfugtigheden også vil være højnet.

Du kan måle fugtigheden med et hygrometer for at se, om det er for højt.

Vælg den rigtige affugter til vandskade

Alle affugtere er konstruerede til forskellige formål. Derfor afhænger dit valg af affugter af vandskadens omfang. Affugtere er konstruerede til forskellige størrelser arealer, samt hvor mange liter de kan affugte pr. døgn. I tilfælde af vandskade kan man tilslutte en vandslange til sin affugter og lede vandet ud i afløbet, så du ikke skal tømme beholderen så ofte. Se også vores øvrige udvalg af varer til at skabe et bedre indeklima, efter skaden er sket.