Kurv 0

Vertikalskærer & plænelufter

Er din græsplæne plaget af meget mos og er det svært at få græsplænen til at se smuk og ensartet ud. Så er en plænelufter og en vertikalskærer uundværlige, da disse kan hjælpe dig på vej, til en flot og sund plæne. Her på siden finder du et stort udvalg af plæneluftere, vertikalskærer og plæneluftere/vertikalskærer.

Plæneluftere og vertikalskære - Vejen til en flot græsplæne

Du opnår en flot og sund græsplæne, hvis du løbende vedligeholder den. Det har derfor betydning at du gøder plænen, fjerner mos og klipper græsset. Det er ikke altid til at gennemskue hvad forskellen er, på de forskellige havemaskiner, som kan hjælpe dig med at fjerne mos. En mosfjerner bruges ofte som en fælles betegnelse for plæneluftere og vertikalskærere.

Forskellen på en plænelufter og en vertikalskærer?

En plænelufter er forsynet med fjedre, som fjerner det afklippede græs som samles på bunden af plænen. Ved at fjerne det, giver det plads til ny vækst, da græsplænen nemmere kan optage de nødvendige næringsstoffer. Plænelufteren kan bruges løbende igemmen sæsonen, da den er mere skånsom mod græsset end vertikalskæren.

En vertikalskærer er med knive, den går ned i jordoverfalden og snitter, så sammenfiltret græs, mos og planterester fjernes. Det er med til, at græsplænen får mere luft og nye græsrødder dannes, så plænen bliver grønnere og tættere. Vertikalskæren slider en del på græsset og bør derfor kun anvendes 1-2 gange om året.  

Flot græsplæne med en kombineret plænelufter og vertikalskære 

Størstedelen af plænelufterne og vertikalskærene på wupti.com er maskiner som kombinerer de to funktioner i én og sammen maskine. Det er derfor ikke nødvendigt at købe begge havemaskiner, da de med få justeringer eller ved tilkøb af tilbehør kan ændres til at have flere funktioner. 

At fjerne mos fra græsplænen er ét skridt i retningen af en flot sund plæne, men det er også vigtigt at have en god plæneklipper som også kan hjælpe dig i den rigtige retning. Vi har et stort udvalg af forskellige modeller så du kan sikre, at græsset holdes i den ideelle lænde over sommere som er mellem 3-4 cm.     

Køb din nye mosfjerner, plænelufter eller vertikalskære online på wupti.com

Forkæl dig selv med en plænelufter, vertikalskære eller en kombineret maskine som kan begge dele her på wupti.com. Vi har en bredt udvalg repræsenteret af de kendte mærker som AL-KO. Du kan derfor finde en kvalitets maskine, som kan hjælpe dig med at få en sund flot græsplæne.