Kurv 0

Silkedyne - ideel til astmatikere og allergikere

En silkedyne er et sikkert valg, hvis du gerne vil have en allergivenlig dyne, ligesom den også er god til folk med astma, da silkefyldet er antibakteriel. Derudover ånder og ventilerer en silkedyne også rigtig godt, hvilket sikrer dig en behagelig sovetemperatur i løbet af nattten. 

Allergivenlig silkedyne hele året

Hvorfor vælge en silke-dyne?

  • Den er allergivenlig
  • Ideel sovetemperatur
  • Huden kan ånde

Det antibakterielle fyld i en silkedyne er velegnet til astmatikere og folk med allergi. Huden kan ånde, og der er god ventilation i en silkedyne, som sikrer den perfekte sovetemperatur hele natten igennem.

 

Hvilken silkedyne skal du vælge?

Der findes flere forskellige varianter inden for silkedyner. Når du skal vælge, skal du være opmærksom på størrelsen, årstiden, silketætheden og vår. 

  • Størrelsen på en silke-dyne findes ligesom ved andre typer dyner i flere forskellige størrelser, og den størrelse, du vælger, skal naturligvis dække din krop. Unikt ved silke-dyner er, at de falder tæt om kroppen, så det er ikke nødvendigt med en ekstra længde eller bredde, for at dynen slutter tæt om kroppen.
  • Årstid inddeles ved dyner i silke typisk i sommer, vinter eller helårsdyner. Uanset hvilken årstid, du vælger at købe til, så vil en silkedyne altid tilpasse sig kroppens temperatur. Det betyder konkret, at en silkedyne vil virke varm om vinteren og kølende om sommeren. Det afgørende for varmen i en silkedyne er silketætheden. 
  • Silketæthed henviser til antal gram silke pr. kvadratmeter. Silketætheden svarer til bæreevne ved dundyner og angiver, hvor varm en dyne er. Tætheden ligger fra 150 g pr. m2 ved sommerdyner, og op til 350 g ved vinterdyner. Helårsdyner ligger typisk på 200 g. Vælg en dyne med en passende silketæthed – og lad silkens egen temperaturregulering klare resten.

Vår er det betræk, der er omkring fyldet i en silkedyne. Vår kaldes også for bolster. Du kan vælge mellem vår i bomuld eller silke. Bomuldsvår er ligesom silkevår et blødt og hudvenligt naturmateriale. Silkevår er dog endnu blødere og desuden endnu mere allergivenligt. 

Se mere i det store udvalg af silke-dyner her på wupti.com – altid bedst til prisen.