Kurv 0

Kaffekværne

For de fleste kaffeelskere er en kaffekværn uundværlig. Med en kaffekværn kan du friskkværne bønnerne lige inden brygningen af kaffen, hvilket giver kaffen den helt rigtige aroma. Vi har et stort udvalg af kaffekværner og fra alle de kende mærker.

Kaffekværne for enhver smag – især de kaffeglade

Kaffekværn og formaling

Du kan selvfølgelig vælge at købe din kaffe formalet, men vælger du selv at male den med en kaffekværn, kan du give kaffen mere aroma og intensitet, så den ikke blot er helt frisk, men også passer til dig.

En kaffekværn kan fås i et væld af varianter, og du har mange muligheder for at finde en kaffekværn med rigtig mange indstillinger, så du kan få din kaffe, præcis som du ønsker. Groft inddelt kan de fleste kaffekværne male enten groft, mellem eller fint. Groftmalede bønner er gode til brug i stempelkander, fintmalede bønner er gode til filterkaffe.

Kaffebønner

Der findes 60 forskellige sorter af kaffebønner i verden, der typisk dyrkes i det tropiske bælte, hovedsageligt på Java og Sumatra. Det er de to varianter Arabica og Robusta der er de mest brugte, dog er mange kaffer en blanding af forskellige sorter. I Danmark drikke vi mest Arabica kaffe.

Arabica stammer fra Etiopien og ca. 75% af verdens kaffeproduktion består af Arabica. Arabica kaffe er blød i smagen. Robusta stammer fra Congo. Robusta er mere bitter i smagen men indeholder til gengæld dobbelt så meget koffein. Da robusta indeholder mindre fedt end Arabica, er den god til espresso der bliver mere cremet.

Ristning af kaffe

Kaffebønner er inden ristning grønne, men købes oftest ristede hvorfra de har deres brune farve. Du kan vælge forskellige niveauer af ristning, alt efter ønske af intensitet og smag af kaffen. Jo mørkere bønnen er ristet, desto mere fyldig smag får du.

  • Mørkristede bønner er næsten sorte i farven og giver en kraftig og stærk smag. De indeholder mindre koffein og er mindre sure i smagen, disse bruges ofte til en rigtig god espresso.
  • Mellemristet kaffe er den mest almindelige ristning. Den bevarer kaffens aroma og kan bruges både til filter- og stempelkandekaffe
  • Ønsker du en koffeinholdig kaffe, kan du vælge en lystristet kaffe, der som navnet angiver, er mere lyse i farven. Disse varianter vil være lidt lettere og en anelse mere syrlighed i smagen. Lystristede bønner er gode at bruge i f.eks. stempelkander.

 

Vejledende dossering

  • Stempelkande: 7 gram malet kaffe til 1,25 dl vand ved 4 minutters trækketid
  • Filterkaffe – almindelig kaffemaskine: 7 gram malet kaffe til 1,5 dl vand.

Erhverv dig din nye kaffekværn online her på wupti.com

Med få klik her på wupti.com kan du hurtigt og nemt bestille den kaffekværn som skal  kværne dine kaffebønner så du kan brygge dig den lækreste kop kaffe både til hverdag og i weekederne. Husk også at have en god kaffemaskine som kan bruge kaffen for dig for at få den helt optimale oplevelse. Se hele vores udvalg af espressomaskiner og kaffemaskiner her. Vi glæder os til at se, hvilken model der passer til dit behov. Bestil i dag og vi sender din nye maskine afsted så hurtigt som overhoved muligt.