Kurv 0

Brødkurve

Den bedste måde at opbevare brød på er i en brødkurv i stuetemperatur. En brødkurv kaldes også en brødboks eller en brødkasse, men alle navne refererer til den samme opbevaringsløsning. Ved stuetemperatur og med mulighed for at ånde, bevarer brød og boller friskhed og den sprøde skorpe. Se vores modeller i udvalget herunder.

Brødkurv til optimal opbevaring

Hvorfor have en brødkurv?

  • Brødet kan opbevares længere
  • Skorpen bevarer sin sprødhed
  • Det bliver let tilgængeligt

Stuetemperatur holder brødet frisk. Kontakt med luft, så brødet kan ånde, sørger for at holde skorpen sprød. Og med en brødkurv placeret let tilgængeligt på køkkenbordet, kan alle i familien hurtigt snuppe sig en skive lækkert brød.

Hvilken brødkurv passer til dit køkken?

Opbevaring til brød findes i mange forskellige designs – den klassiske brødboks, den moderne brødkasse eller den unikke brødkurv. Forskellige størrelser, forskellige materialer og forskellige låg – hvilken model passer til dig og dit køkken?

  • Størrelsen på brødboksen angives som regel i cm i højde, bredde og dybde. En lille brødkurv på under 30 cm anbefales til dig, der kun opbevarer et brød eller et par boller ad gangen. De lidt større modeller ligger typisk omkring 30 til knap 40 cm.  Vær opmærksom på, at der er mere plads i en brødboks med fladt låg end en boks med skrående låg. 
  • Materialet varierer normalt i forhold til mærke. Nogle mærker byder på retro-inspirerede metalbokse, mens andre er lavet i moderne plastikmaterialer med trælåg.
  • Låget på brødkurve er som regel enten fladt på en firkantet boks eller skrånende. De flade låg løftes af som låget på en kasse, mens de skrånende fungerer som skydelåger, der kører op. Tager du brød mange gange i løbet af dagen, kan det være en fordel med skydelåget, ligesom du kan placere en brødboks med skydelåg under en hylde. En brødboks med fladt låg kan stables. Nogle modeller lader et fladt trælåg have dobbeltfunktion som skærebræt, så du altid har sådan et ved hånden, når du skal skære en skive brød. 

Du finder et stort udvalg af brødkurve her på wupti.com – find din nye brødkurv i dag.