Kurv 0

Grydesæt

Den lille kasserolle til at smelte smørret i. Den mellemstore gryde til at lave sovs i. Den store gryde til koge pasta i, og alle de andre størrelser, som du ikke kan undvære i et køkken. Se udvalget af grydesæt i stål, støbejern eller keramisk belagt alu herunder.

Grydesæt med flere størrelser gryder

Hvorfor vælge et grydesæt?

  • Det er mere økonomisk end at købe dem enkeltvis
  • Du får ens gryde-design, så alt passer flot sammen 
  • Der er flere størrelser plus kasserolle og måske pande

Det kan bedre betale sig økonomisk, når du køber dine gryder i sæt. Du får på én gang de størrelser gryder, som du behøver i hverdagen. Og designet er ens for dem alle – dette er en fordel, hvis du bruger dine gryder til servering.

Hvad kendetegner forskellige typer grydesæt?

Antallet af gryder i sæt varierer fra 3 til 12, men måske mere vigtigt for din beslutning er, hvilket materiale du skal vælge – stål, støbejern eller keramiskbelagt alu.

  • Stål – gryder i rustfrit stål er lette i vægt og tåler maskinopvaskDu kan få stålgryder i rent stål eller med en anden type bund, f.eks. kobber. Stålhåndtag og -låg kan tåle at komme i ovnen, mens plastikhåndtag ikke bliver varme, og glaslåg tillader dig at kigge ned i gryden uden at løfte låget.
  • Støbejern – det meget tunge materiale gør gryder i støbejern mindre fleksible i forhold til at flytte rundt. Støbejern holder dog længere på varmen og kan med fordel bruges til at servere i. Den høje varme fra alle sider fungerer som en ovn, og støbejernsgryder kan også tåle selv at komme i ovnen, hvis de ikke har låg eller håndtag af et brændbart materiale. Støbejernsgryder bør ikke maskinopvaskes. 
  • Keramisk – alugryder med keramisk belægning er et godt valg til den fedtfattige madlavning. Den keramiske belægning vanskeliggør at brænde maden på, og du kan derfor spare på fedtstof til stegning. På grund af belægningen bør du være opmærksom på kun at bruge køkkenredskaber i træ eller silikone for at undgå ridser. 

Find dit nye grydesæt her i vores store online udvalg. wupti.com – altid bedst til prisen.