Kurv 0

Gryder & pander

Er du vild med at lave mad, så er det vigtigt med godt udstyr i køkkenet. Det mest basale er et par gode gryder og pander af høj kvalitet, som dem du finder online her hos wupti.com. Vi forhandler blandt andet gryder og pander fra kendte kvalitetsproducenter som Jamie Oliver, KitchenAid og Fiskars. Hvilke gryder og pander står du og mangler til dit køkken? 

De bedste gryder og pander til din madlavning

Hvorfor vælge nye pander og gryder?

  • Nye materialer og fremstillingsmetoder giver god holdbarhed
  • De bevarer faconen, så f.eks. stegepander ikke bliver bulede
  • Mange har slip-let-belægning, som gør madlavning nemmere

Gode gryder og pander koster mere, men holder længere. Pander bevarer faconen og evt. belægninger, så du ikke risikerer ulige varmefordeling fra en skæv pande, eller at maden brænder fast. Det resulterer helt enkelt i bedre madlavning, når udstyret er i orden.

Hvilke pander og gryder skal du vælge?

Der er forskel på at lave mad på en alupande og på en grillpande, ligesom der er forskel på, hvilke redskaber der anbefales til forskellige typer gryder og pander. Læs lidt mere om de forskellige slags, inden du vælger.

  • Stålgryder kan bruges til alle typer komfurer og retter. De tåler maskinopvask og ovn. Du kan ikke ridse bunden i gryden, og en stålgryde kan bruges til både at stege, koge og dampe i. 
  • Alugryder fås med forskellige typer bunde – f.eks. induktionsbund til induktionskomfurer. Gryder i aluminium kan ligesom stålgryder bruges til alle former for tilberedning, og medmindre der er belægning, kan du bruge alle redskaber.
  • Grillpander anvendes af de fleste til at lave de velkendte ”stegeriller” i steaks og grøntsager. Grillpander er enten lavet af teflonbelagt stål eller af støbejern. Flere og flere anvender såkaldte pizzapander i støbejern for at få en ekstra sprød bund. Støbejern fordeler høj varme over hele panden og kan derfor stege hurtigt ved høj varme. 
  • Alupande er ofte teflonbelagte, og Jamie Olivers pander er desuden anodiseret. Anodiseret betyder, at panden opvarmes hurtigt, og varmen fordeles over hele panden. Til teflonbelagte pander bør kun anvendes træ- eller silikonebelagte redskaber for at undgå ridser i belægningen. 

Gå på opdagelse i det store udvalg af gryder og pander her på wupti.com.