Kurv 0

Pander

En pande til enhver ret – store som små. Vælg materiale og størrelse til netop din madlavning, eller køb et sæt med flere størrelser. De tunge støbejern til steaks, den lette teflon til spejlæg eller keramiske pander til sund madlavning. Du finder dem alle online her på wupti.com. Se udvalget herunder.

En god pande i ethvert køkken

Derfor har du brug for en god stegepande

  • Du får en jævn varmefordeling
  • Maden brænder ikke så nemt på
  • Belægning og facon holder længere

En god stegepande steger effektivt og jævnt, fordi den er plan og fordeler varmen. Maden brænder ikke så nemt på, hvis du bruger den rigtige pande, og levetiden er længere på pander i god kvalitet. Det betaler sig kort sagt at vælge en god stegepande.

Hvilken pande skal du vælge?

De fleste har brug for flere pander til forskellige typer madlavning. Støbejern og alu er f.eks. to meget forskellige pander, der egner sig til forskellig typer tilberedning. Er det primært forskellige størrelser, du har brug for, kan du med fordel vælge et pandesæt. Læs mere her om de forskellige typer, inden du køber ny pande.  

  • Støbejern er tungt og bliver meget varmt. Denne type pande egner sig ikke til pandekager eller anden let stegning. De fleste vælger pander i støbejern til kød eller grøntsager. Det anbefales ikke at vaske støbejernspander med sæbe for ofte.
  • Keramisk belægning på en pande har til formål at forhindre maden i at brænde på, og det er dermed en sund stegemåde med behov for meget lidt fedtstof. Keramiske pander holder længere tid på varmen og bliver derfor ofte brugt til at servere på. 
  • Alu er det mest anvendte materiale til pander. Der findes mange forskellige typer og størrelser, og nogle af de letteste pander er alu. Disse anbefales til lette retter, som pandekager, og til sautering. Mærker som Jamie Oliver har desuden anodiserede alu-pander, som sikrer en optimal varmefordeling. De fleste alu-pander tåler maskinopvask. Alu-pander med teflonbelægning tåler kun brug af køkkenredskaber i træ- eller silikone. 

Find alle de kendte mærker til gode priser i vores store online udvalg her på wupti.com.