Kurv 0

Rivejern

Lad et elektrisk rivejern klare råkosten eller kør kartoflen over mandolinjernet for ultrafine skiver. Rivejern med håndsving, håndkraft eller el – vælg mellem klassiske rivesøjler, eller afprøv en avanceret grøntsagshakker. Strimler, stykker eller skiver – du finder rivejern til det hele i vores store online udvalg her på wupti.com.

Effektiv findeling af maden

Derfor er det vigtigt med et godt rivejern

  • Du får skarpe og præcise snit
  • Det er nemmere end med kniv
  • Arbejdsgangen bliver hurtigere

Det tager lang tid at findele grøntsager eller ost med en kniv. Med et rivejern får du skarpe og præcise snit.  Køb et rivejern, der kan tåle at komme i opvaskemaskine, så sparer du dig selv for endnu mere arbejde.

Hvilke typer rivejern findes der, og hvad kan de?

Uanset om du skal rive, snitte, hakke eller skive kan du få hjælp fra et rivejern. Du kan bruge et manuelt eller elektrisk, eller du kan vælge den gyldne middelvej og bruge et halvmekanisk rivejern med håndsving. 

  • Et manuelt rivejern fås i mange varianter: Det klassiske flade eller søjleformede rivejern kender du sikkert, men der findes også mandolin-rivejernet til at skive med, eller nyere multijern til det hele. Måden, hullerne i et rivejern er lavet på, afgør ofte holdbarheden og skarpheden: Ætsede huller er skarpere og holder skarpheden længere end de traditionelle standsede huller. 
  • Et elektrisk rivejern er som regel til 220V, som betyder, at maskinen skal være i nærheden af en stikkontakt. Metoden er ofte, at rivejernet roterer, mens du løbende stopper grønt eller ost i. De fleste elektriske modeller har flere forskellige rivejernstyper, der kan rive i forskellig grovhed og evt. skive eller hakke. 
  • Et rivejern med håndsving kan kaldes for den gyldne middelvej. Rivejernet kræver ikke strøm, men en roterende mekanisme og et håndtag faciliterer arbejdsprocessen for dig, så du kan rive, skive og hakke hurtigere. Mange vælger denne mellemløsning til køkkenet, hvis der skal rives ost eller muskatnød over maden. Mange multimaskiner anvender denne mellemvej, hvor kraften er manuel, men maskinen gør arbejdet nemmere og hurtigere. 

Vi har et stort udvalg af rivejern her på wupti.com – altid bedst til prisen.