Kurv 0

Osteskærer

En høvl til den faste gouda, en ostekniv til den bløde brie eller en osteøkse til den hårde pecorino – der findes en osteskærer til dem alle. Servér ost for dine gæsterne, eller nyd en god skive ost på morgenbordet. Ost er for alle, og her hos wupti.com har vi alle osteskærerne. Se herunder.

En osteskærer til hver ost

Hvad er en god osteskærer? 

  • Passer til den enkelte ostetype
  • Skærer nemt gennem osten
  • ”Slipper” osten uden besvær

Den elektriske pålægsskærer, den klassiske ostehøvl eller den lille ostekniv – en god osteskærer skal passe til lige netop den enkelte ostetype. Den bør skære osten nemt og ubesværet og ikke klistre unødigt fast.

Hvad kan de forskellige osteskærere?

Der findes et utal af forskellige typer osteskærere, men overordnet set kan de inddeles i tre – den elektriske maskine, den klassiske ostehøvl og osteknivene. 

  • Maskinen til ost er en pålægsmaskine, der elektrisk skærer ost i ensartede skiver. Du kan selv indstille tykkelsen på skiverne. Denne maskine er udelukkende velegnet til faste oste, og de meget fede ostetyper vil typisk kunne sidde fast i klingen. Vælg denne maskine, hvis du for eksempel foretrækker at købe faste skæreoste, men gerne vil have dem liggende klar i skiver i køleskabet. 
  • Høvlen er den mest traditionelle måde at skære ost på. Ligesom pålægsmaskinen kan den skære bestemte tykkelser, og ved høvle med strenge kan du ofte vælge mellem 2 tykkelser. Høvle findes i forskellige materialer med forskellige fordele. Høvlen i rustfrit stål er glat og nem at rengøre for evt. fastklistret ost. Nogle høvle i moderne plastikmaterialer er designet til ikke at klistre eller krølle osteskiverne – denne type osteskærer anbefales, hvis du foretrækker meget bløde skæreoste.
  • Kniven er den rette osteskærer til ikke-skæreoste, som brie, camembert, gorgonzola osv. Osteknive findes i mange forskellige former. Med brede spatel-lignende knivblade til de meget cremede og næsten flydende oste. Med lange og smalle knivblade med buet spids og takker til de tørre ostetyper. 

Find den helt rette osteskærer til dit morgenbord eller til næste fest – kig nærmere på vores store online udvalg her på wupti.com – altid bedst til prisen.