Kurv 0

Babysenge

Når et nyt familiemedlem kommer til verden kan det være svært at vælge, hvilken babyseng der skal købes. Skal det være en tremmeseng eller en vugge. Eller skal det være en babyseng, der kan kombineres til juniorseng også. Se udvalget her på wupti.com

Hvilken babyseng skal jeg vælge?

Vi ved at en god nats søvn er yderst vigtig for barnets velvære. En babyseng er et godt fundament til at skabe kvalitet i din søvn. Men det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en seng der paser til dit barn og som er med til at skabe trygge, rolige rammer, så barnet sover godt om natten.

De fleste spædbørn er glade for, at sovestedet ikke er for stort. det mindre areal er med til at skabe tryghedsfølelse hos de mindste og det er lettere at holde sengen dejlig varm. De mest solgte babysenge er tremmesenge eller vugger. Hvorvidt vi vælger den ene model fremfor den anden, er et spørgsmål om præference og hvor dit barn føler sig mest tryg.

 

Den klassiske vugge

Vuggen har været et hit i mange børnefamilier og foretrækkes stadig af de fleste til de helt små børn. Vuggen giver masser af fleksibilitet, da den let kan flyttes rundt i huset - og du kan faktisk også bruge den ude om sommeren! Din baby vil helt sikkert nyde den omsluttende tryghed som vuggen kan give og derfor kan denne type babyseng være et oplagt valg når det kommer til at sikre kvaliteten af barnets søvn.

Hvis du investerer i en vugge, er det dog vigtigt at du som forælder er opmærksom på hvornår dit barn er for stor til at blive puttet. Når baby bliver 4-5 måneder vil vuggen nemlig blive for trang og skulle dit barn have livlige drømme, kan vuggens lave sider ikke beskytte barnet mod at falde ud.

 

Den trygge tremmeseng

Tremmesengen vinder frem i danskernes hjerter - og det kan vi godt frstå! Den fine model kan nemlig sagtens bruges til den nyfødte. Babysengen kan strække sig helt op til dit barn bliver 3 år, hvor det er på tide at skifte babysengen ud med en sej børneseng. Hvis du gerne vil skabe den samme tryghed i tremmesengen, som den smalle vugge kan give, så kan du med fordel putte baby i en babynest eller i barnevognsliften.

Flere tremmesenge kommer med en justerbar bund, som kan højdeindstilles. Det er en fordel, når din baby er lille og ikke bevæger sig så meget og du ofte skal hen og løfte barnet op. Den rette indstilling kan nemlig være med til at skåne din ryg.