Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Mærke Nulstil valgt
Tilbud Nulstil valgt
Hydraulisk effektivitet Detaljer Klasse for hydraulisk effektivitet Her beregnes groft sagt det mest effektive punkt for emhætten, hvor luftmængden holdes op mod den statiske trykdifferens og tilgående elektriske forbrug. Nulstil valgt
Sugestyrke Detaljer Viser hvor mange m3 emhætten suger pr. time valgt
Motortype Detaljer Viser om motoren sidder på emhætten (intern) eller f.eks. kan placeres på loftet (ekstern) Nulstil valgt
Kanaltilslutning Detaljer Viser hvor stort hullet til udsugningskanlen skal være valgt
Bredde valgt
Dybde valgt
Farve Nulstil valgt
Årligt energiforbrug Detaljer Årligt energiforbrug I kalkulationen tages udgangspunkt i: Lyset benyttes 2 timer dagligt. Selve emhætten benyttes 1 time dagligt, hvor der tages udgangspunkt i FDE – det punkt, hvor emhætten har bedst effektivitet, altså størst luftmængde i forhold til trykfald og elektrisk forbrug. valgt
Sammenlign
27 produkter

Tre gode pointer om emhætter

En emhætte opsamler os, damp og fedt fra madlavningen, så dit køkken og resten af boliget altid er behageligt at opholde sig i. Med en god emhætte er du sikret et behageligt indeklima til din madlavning. 

1. Typer af emhætte

Der findes forskellige slags emhætter, og de mest almindelige er følgende:

  • Frithængende emhætte
  • Vægbehængt emhætte
  • Indbygget emhætte

Om det skal være den ene eller den anden type afhænger af dine præferencer eller indretningen af dit køkken. Til gængæld skal du overveje mulighederne for montering og tilslutning af emhætte.

2. Hvordan kan min emhætte tilsluttes? 

Et emfangs udsugning kan foregå på forskellig vis, hvilket giver tre typer:

  • Emhætte med aftræk
  • Emhætte med centralventilation
  • Emhætte med kulfilter og recirkulation

Et aftræk vil sige, at dit emfang suger al luft og os helt ud af huset. Samtidig har du mulighed for at placere emhættens motor i et andet rum, f.eks. på loftet, hvilket kan reducere støjen. Et emfang med ekstern motor giver dig ligeledes mulighed for at tilkoble andre former for ventilation, f.eks. på badeværelset, på samme motor.

Når der ikke er mulighed for aftræk eller centralventilation, kan du vælge at recirkulere luften fra madlavningen gennem fedt- og kulfiltre. Filtrene opsamler fedt og lugt, inden luften cirkuleres ud i rummet igen. Fugt opsamles ikke, og filtrene skal skiftes et par gange årligt. 

3. Et godt indeklima i din bolig

God ventilation giver god luft i hjemmet, og det er en god emhætte med til at sikre. Uden en emhætte kan du risikere, at mados, fedtrester og fugt undslipper køkkenet og sætter sig i husets andre rum – og det vil du gerne undgå! En flot designet emhætte i rustfrit stål, glas eller måske noget helt tredje er samtidig med til at skabe husets visuelle stil.

Hvilken emhætte skal du vælge? Bliv klogere på de vigtigste ting, inden du køber: Sådan vælger du emfang