Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Produktgrupper Nulstil valgt
Mærke Nulstil valgt
Se alle
Bredde valgt
Dybde valgt
Sugestyrke valgt
Motortype Nulstil valgt
Kanaltilslutning valgt
Farve Nulstil valgt
Testvindere og awards Nulstil valgt
Hydraulisk effektivitet Nulstil valgt
Årligt energiforbrug valgt
Sammenlign
30 produkter

Tre gode pointer om emhætter

En emhætte opsamler os, damp og fedt fra madlavningen, så dit køkken og resten af boliget altid er behageligt at opholde sig i. Med en god emhætte er du sikret et behageligt indeklima til din madlavning. 

1. Typer af emhætte

Der findes forskellige slags emhætter, og de mest almindelige er følgende:

  • Frithængende emhætte
  • Vægbehængt emhætte
  • Indbygget emhætte

Om det skal være den ene eller den anden type afhænger af dine præferencer eller indretningen af dit køkken. Til gængæld skal du overveje mulighederne for montering og tilslutning af emhætte.

2. Hvordan kan min emhætte tilsluttes? 

Et emfangs udsugning kan foregå på forskellig vis, hvilket giver tre typer:

  • Emhætte med aftræk
  • Emhætte med centralventilation
  • Emhætte med kulfilter og recirkulation

Et aftræk vil sige, at dit emfang suger al luft og os helt ud af huset. Samtidig har du mulighed for at placere emhættens motor i et andet rum, f.eks. på loftet, hvilket kan reducere støjen. Et emfang med ekstern motor giver dig ligeledes mulighed for at tilkoble andre former for ventilation, f.eks. på badeværelset, på samme motor.

Når der ikke er mulighed for aftræk eller centralventilation, kan du vælge at recirkulere luften fra madlavningen gennem fedt- og kulfiltre. Filtrene opsamler fedt og lugt, inden luften cirkuleres ud i rummet igen. Fugt opsamles ikke, og filtrene skal skiftes et par gange årligt. 

3. Et godt indeklima i din bolig

God ventilation giver god luft i hjemmet, og det er en god emhætte med til at sikre. Uden en emhætte kan du risikere, at mados, fedtrester og fugt undslipper køkkenet og sætter sig i husets andre rum – og det vil du gerne undgå! En flot designet emhætte i rustfrit stål, glas eller måske noget helt tredje er samtidig med til at skabe husets visuelle stil.

Hvilken emhætte skal du vælge? Bliv klogere på de vigtigste ting, inden du køber: Sådan vælger du emfang