Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Produktgrupper Nulstil valgt
Mærke Nulstil valgt
Tilbud Nulstil valgt
Bredde valgt
Dybde valgt
Ramme/materiale Nulstil valgt
Betjeningstype Detaljer Betjeningsmuligheden på pladen Nulstil valgt
Testvindere og awards Detaljer Viser om produktet har vundet en pris, fået topplaceringer i tests eller er testvinder. Nulstil valgt
Indbygningsmål bredde valgt
Indbygningsmål dybde valgt
Sammenlign
14 produkter

Gode pointer om kogeplader

Når du skal vælge de bedste kogeplader til dit køkken, sommerhus eller måske til campingferien, er det fornuftigt at have tænkt over følgende.

1. Hvordan er rummet indrettet?

Det første spørgsmål, du kan stille dig selv er, hvordan dit køkken er indrettet. Både i forhold til rummets form og størrelse, men også hvad angår energitilførsel. Hvis du har gas installeret, er det naturligvis nemmere og mindre omkostningsfuldt at anskaffe sig gaskogeplader. Hvis du ikke har gastilførsel, kan du få det lavet eller bruge gasflasker. Det samme gælder kogeplader med el, hvor du hurtigere kan få installeret nye kogeplader, hvis elforsyningen er i orden på forhånd.

Det er også en rigtig god idé at visualisere løsningen, inden du tager den endelige beslutning. Hvordan kommer det til at se ud, og hvad passer bedst til din bolig? På den måde kan du bedre beslutte, om du skal have en kogeø, nedsænkede kogeplader, eller om et komfur i virkeligheden dækker dine behov bedre. 

2. Er nem rengøring af kogepladerne en afgørende faktor?

Hvis du ønsker nem rengøring af dine kogeplader, skal du overveje induktion eller glaskeramiske kogeplader. Det er absolut de kogeplader, der er nemmest at rengøre, da begge typer har en glat og plan overflade. Husk at du skal bruge rengøringsmiddel, der er beregnet til induktion eller keramiske kogeplader.

3. Ønsker du effektiv opvarmning og hurtig afkøling af kogepladerne?

Mange madentusiaster sætter stor pris på, at kogepladers varme nemt kan reguleres op og ned. På den måde får maden den helt rette temperatur, og spaghettien brænder ikke på, hvis du slukker for varmen og lader gryden stå.

Hvis varmeregulering er en vigtig faktor for dig, er gaskogeplader eller kogeplader med induktion lige noget for dig! Begge typer er super nemme at kontrollere, det er en af grundene til, at kokke typisk foretrækker gas, som samtidig er mere miljøvenligt end el. Induktion har også en anden stor fordel, hvilket leder os frem til næste spørgsmål:  

4. Skal kogepladerne være børnesikre?

Man ønsker altid at undgå skader for sig selv og sin familie, og det kan du undgå med induktionskogeplader. Teknologien, som er baseret på magnetisme, er nemlig udviklet så smart, at kogepladerne kun opvarmer gryderne eller panderne og ikke andet. Så snart køkkenudstyret fjernes, slukker kogepladen og mister al varme, så du og dine børn ikke kan brænde jer. Dermed bliver det tryggere at lade ungerne røre i gryderne. Husk, at induktionskogeplader kræver særlige magnetiske gryder og pander med en bund af jern eller titanium.

Brug vores søgefunktion til venstre, og find de helt rigtige kogeplader til din bolig!