Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Produktgrupper Nulstil valgt
Mærke Nulstil valgt
Farve / Materiale Nulstil valgt
Skærmstørrelse valgt
Intern Hukommelse Nulstil valgt
Styresystem Nulstil valgt
Dual SIM Nulstil valgt
Sammenlign
3 produkter

Tre gode pointer om mobiltelefoner

Leder du efter ny mobiltelefon, men har du lidt problemer med overskue det hele? Så læs med herunder, hvor vi hjælper dig med at få overblik over de mange mobil-muligheder.

    1. Start med at overveje dine mobiltelefon-behov

Et godt råd er at starte med at overveje, hvilken type mobiltelefon der bedst passer til dine behov. De nyeste og smarte mobiltelefoner, kaldet smartphones, kan meget meget mere end blot at ringe og sende sms’er – de har også e-mail, ofte GPS, internet og applikationer for diverse sociale medier som facebook og twitter, og de er også gode til at afspille musik og video. En smartphone er dog markant dyrere end en traditionel mobiltelefon, som derfor kan være et godt alternativ, hvis du kun skal ringe og skrive sms eller har behov for en særlig brugervenlig mobiltelefon med fx ekstra høj lyd.

Se vores liste over de mest solgte smartphones til under 3.000 kroner.

    2. Styresystemet har stor betydning for oplevelsen af mobiltelefonen

Når du vælger en mobiltelefon, kan styresystemet faktisk være ligeså vigtigt som selve mobiltelefonproducenten. Du kan få ios (fra Apple), Windows (især at finde hos Nokia men også fx HTC) og Android (som mange mobilproducenter bruger). Hvis du i forvejen har en Apple Mac-computer, kan der være store fordele forbundet ved også at vælge en mobiltelefon fra Apple, fordi kompatibiliteten er fuldt ud sikret. Windows-mobiltelefoner har en helt unik brugerflade, mens Android-mobiltelefoner baserer sig på teknologi fra Google. Det betyder blandt andet optimal kompatibilitet med Dropbrox og Google Drive.

    3. De nyeste mobiltelefoner kan mere, end du aner!

Grænserne for moderne mobiltelefoners egenskaber flyttes hele tiden. Stort set ridsefrit glas – Gorilla Glas – er fx allerede standard på mange mobiler, og de nyeste topmobiler fra Apple eller Samsung har også processorer, som ikke er langt fra de mindste bærbare netbooks i styrke. Og hvis du alligevel synes, at din nye mobiltelefon skal kunne mere, så kan du skræddersy dens funktioner via ekstra applikationer, altså små programmer kaldet apps. Med de rette apps kan du få din mobiltelefon til fx at være den perfekte meteorolog eller du kan hente sjove og ikke mindst overraskende effektfulde spil. Med apps (mange af dem gratis) er det stort set kun dig selv, der sætter grænser for, hvad din mobiltelefon skal være i stand til.

Læs om den smukke iPhone 6 - Er du til iPhone 6 eller 6 Plus?