Kurv 0

Kabler og stik

Kvaliteten af lyd og billede på dit TV kan afhænge meget af de rigtige kabler. På wupti finder du et stort udvalg af produkter indenfor  kabler, stik, adaptere mm. til altid lave priser. 

Alt i kabler og stik til dit TV

Er du på udkig efter det rette kabel til dit TV eller din højtaler, men er du forvirret over alle de muligheder? Så læs med herunder, hvor vi guider dig til det rette kabel.

1. Hvornår skal jeg bruge et HDMI kabel?

Et HDMI kabel kan bruges til at overføre billede og lyd fra f.eks. en computer til en projektor eller fra en blu-ray afspiller til dit TV. HDMI står for High Definition Multimedia Interface og kan derfor overføre billede i fuld HD format mellem f.eks. en Playstation og et TV. Lyd og billede overføres således i en ukomprimeret tilstand, og man undgår at der bliver rørt ved dataene, hvilket medfører den høje kvalitet.  

2. Hvornår skal jeg bruge et Antenne kabel?

Et antenne kabel bruges til at etablere en antenne forbindelse og så signal til dit TV eller din radio. Et antenne kabel er nødvendigt, hvis du har et kabel TV eller et TV via parabol. Antenne kablet kaldes også et coaxial kabel og findes som henholdvis et F-stik og et IEC stik. F-stikket bruges f.eks. til en parabol boks og et IEC stik er det stik, som trækkes fra antennestikket i væggen og ind i dit TV. IEC stikket benyttes både i ældre og nye fladskærme.  

3. Hvilke kabler skal jeg bruge for at få god lyd?

God lyd kræver de rette kabler. Det mest brugte lydkabel er et miniJack, som er standard inden for diverse smartphones, tablets mm. I daglig tale kalder man også kablet for et AUX kabel. MiniJack kablet fås i forskellige længder og der fås ligeledes diverse adaptere hertil.

Se vores store udvalg af lydkabler kabler til audio her.